Šitý náramek na paměťovém drátu (pro začátečníky)

0,00 Kč
Není daň

Na tomto "all inclusive" kurzu pro začátečníky se spolu naučíme hned několik základních technik práce s korálky a vytvoříme si efektní a nepřehlédnutelný náramek. Nejprve se pustíme do šicí části - seznámíme se s teoretickými základy šití z korálků (jaké korálky, jaké návlekové materiály, pomůcky a nářadí budeme potřebovat) a pustíme se do práce.

Více v POPISU a DETAILECH PRODUKTU :

Počet
Vyprodáno

Naučíme se:

Plochý peyote steh - jedná se o jednu z nejznámnějších a nejuniverzálnějších technik šití z korálku, s nějakou z jejích variant se setkáte téměř v každém šitém šperku. My si na kurzu ukážeme tu nejjednodušší - plochou ze sudého počtu korálků - a využijeme ji k ušití jednoduchých šitých korálkových korálků ve tvaru válečku.

Dutinku šitou herringbone stehem - herringbone steh je další populární šicí technikou a často se využívá právě pro výrobu korálkových šňůr a dutinek. My si na kurzu ušijeme několik kousků dutinky, které následně zpracujeme do náramku.

Na kurzu se důkladně seznámíme se základními principy obou technik, včetně začátku a zakončení, a všechno si několikrát zopakujeme, abyste si zvládli našít dostatek polotovarů ke kompletaci náramku a zároveň si obě techniky natolik osvojili, abyste je posléze byli schopni použít ve své vlastní tvorbě (na místě budou samozřejmě k dispozici ukázky různých způsobů využití obou chystaných technik).

Na závěr kurzu všechny připravené šité polotovary zkombinujeme s doplňkovými korálky a navlečeme na paměťový drát - jedná se o pevný návlekový materiál, který se často používá pro výrobu jednoduchých náramků bez zapínání - náramky se nosí jednoduše omotané okolo zápěstí. Práce s paměťovým drátem je velmi snadná a často se zmiňuje jako ideální technika pro začínající korálkářky - nicméně v kombinaci s šitými rokajlovými komponenty můžete i jednoduchou technikou vytvořit honosný a luxusní šperk.

Budeme pracovat s českým nebo japonským rokajlem ve velikosti cca 8/0, s různými druhy mačkaných a broušených korálků nebo zlomky minerálů a s paměťovým drátem. V ceně kurzu je balíček materiálu na jeden náramek + návody na všechny použité techniky v elektronické podobě. Z kurzu si odnesete jeden hotový náramek.

Kurz je vhodný pro začátečníky (dospělé a mládež starší 15 let). Předchozí zkušenosti s korálkováním nejsou nutné. Předpokládá se kladný vztah k ručním pracem.

KNK 0419

Parametry

Cena
650,- Kč
Termín
sobota 5.10.2019
Čas
9.00-14.30 hodin
Lektor
Nela Kábelová
Místo konání
Hřbitovní 49, Břeclav 3 (Stará Břeclav)