Korálková výšivka (s kabošonem nebo s filigránem)

0,00 €
Není daň

Na tomto kurzu pronikneme do tajů výroby šperků technikou korálkové výšivky. Jedná se o relativně snadnou, ale nesmírně kreativní techniku, která skýtá prakticky neomezené možnosti co do typu či tvaru výsledného šperku a umožňuje nám zpracovat i takový materiál, který by se v tradičních šitých technikách zpracovával jen velmi těžko.

Na začátku kurzu si řekneme vše důležité k používaným materiálům, podkladovým látkám, korálkům a bižuterním kamenům, které lze v korálkové výšivce používat. Poté se pustíme do práce a vyrobíme si jednoduchý přívěsek nebo brož. Ukážeme si jak korálkovou výšivku použít k obšití bezdírkových bižuterních kamenů, jak ušít rovnou řadu, jak opravit případné chyby či nerovnosti ve stehu či jak na závěr profesionálně začistit zadní stranu šperku a olemovat či případně dozdobit jeho obvod. Se zájemci si též povíme jak pracovat při výrobě šperků složených z více komponentů, jak v korálkové výšivce pracovat s dvoudírkovými korálky, jak na kameny se špičatou zadní stranou (šatony a rivoli).

Pokud vás práce s klasickými bižuterními kameny neláká, můžeme se na kurzu věnovat použitím filigránů a ozdobných bižuterních kovodílů v korálkové výšivce a ukážeme si jak takovéto komponenty využít k výrobě nepřehlédnutelných šperků.

Budeme pracovat s českým a japonským rokajlem ve velikostech 15/0 - 8/0, s bižuterními kameny a profesionálními podkladovými látkami na korálkovou výšivku. V ceně kurzu je všechen spotřebovaný materiál a zapůjčení pomůcek + návod v elektronické podobě. Z kurzu si odnesete drobný přívěsek nebo brož.

Pozor, vzhledem k časové náročnosti výroby je možné, že si budete muset šperk dokončit doma.

Kurz je určen pro mírně pokročilé a šikovné začátečníky. Zkušenosti s šitím z korálků vítány.




Počet
Vyprodáno

KNK 0520

Parametry

Cena
500,- Kč
Termín
sobota 18. 4. 2020
Čas
10.00-14.00 hodin
Lektor
Nela Kábelová
Místo konání
Hřbitovní 49, Břeclav 3 (Stará Břeclav)