KURZ - Korálková výšivka s filigránem

0,00 Kč
Není daň

Na tomto kurzu pronikneme do tajů výroby šperků technikou korálkové výšivky. Jedná se o relativně snadnou, ale nesmírně kreativní techniku, která skýtá prakticky neomezené možnosti co do typu či tvaru výsledného šperku a umožňuje nám zpracovat i takový materiál, který by se v klasickém šitém šperku zpracovával jen velmi obtížně - jako například filigrány či jiné typy bižuterních kovodí.

Na začátku kurzu si řekneme vše důležité k používaným materiálům, podkladovým látkám, korálkům a dalšímu materiálu, který lze v korálkové výšivce používat. Poté se pustíme do práce a vyrobíme si filigránový šperk přesně dle vašich představ.

Na místě bude k dispozici hojné množství filigránů všeho druhu - menší, větší, kulaté, členité, jednoduché na zpracování i náročné "machrovinky" - vybere si opravdu každý, od začátečníků až po ostřílené matadory. A pokud máte opravdu konkrétní představu o tom, co byste si chtěli vytvořit, můžete pracovat s vlastními filigrány donesenými z domu a nebo zakoupenými zde na www.koralkypostou.cz (pozor - použitím vlastního materiálu se cena kurzu nemění).

Budeme pracovat s českým a japonským rokajlem ve velikostech 15/0 - 8/0, s kovovými filigrány a profesionálními podkladovými látkami na korálkovou výšivku. V ceně kurzu je všechen spotřebovaný materiál a zapůjčení pomůcek + návod v elektronické podobě. Domů si odnesete šperk s filigránem (přívěsek/brož/náušnice, dle vybraného filigránu).

Kurz je určen pro mírně pokročilé a šikovné začátečníky. Předpokládají se alespoň základní zkušenosti s korálkováním.

Pozn.: přiložené fotografie jsou pouze ilustrační, aktuální nabídka filigránů na kurzu se může lišit.

Počet
Vyprodáno

KNK 1223

Parametry

Cena
600,- Kč
Způsob platby
v hotovosti lektorce na místě konání
Termín
sobota 3. 6. 2023
Čas
14:00-17:30 hodin
Lektor
Nela Kábelová
Místo konání
Hřbitovní 49, Břeclav 3 (Stará Břeclav)